Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών

https://drive.google.com/file/d/0Bz-iisUMY3UWXzZaWDZUY1JfWVU/edit?usp=sharing
Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, νέα και νέε,

Στις εκλογές της 18 Μάη ψήφισε ενάντια στην πολιτική που σε καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία. Ψήφισε με βάση τα αληθινά, τα ταξικά σου συμφέροντα.

Στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές ψήφισε τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα δικαιώματα του λαού και στην τοπική διοίκηση.

Κλείσε τα αφτιά σου στα ψέματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των παρατάξεων που στηρίζουν σε τοπικό επίπεδο. Η ΝΔ λέει ότι μπορεί η ΕΕ να αποτελεί εγγύηση για τη διάσωση της χώρας από την καταστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή. Και οι δύο κρύβουν ότι με συνθήκες και κανονισμούς που έχουν ήδη ψηφιστεί, δρομολογούνται μνημόνια διαρκείας μια όλους τους λαούς. Ο καυγάς τους είναι «εντός των τειχών» του συστήματος.

Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι ο «παράδεισος» της ΕΕ που για δεκαετίες προπαγάνδιζαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αποδείχτηκε «κόλαση» για τους λαούς όλης της Ευρώπης και φυσικά και για τον δικό μας λαό. Τα «χρυσά κουτάλια» ήρθαν για τους καπιταλιστές πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατομμυρίων εργαζομένων.

Στείλε στο περιθώριο, τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής, όπου και αν και με όποιο όνομα κι αν εμφανίσουν συνδυασμούς. Είναι τσιράκια των αφεντικών, δεν έχουν καμιά σχέση με το λαό και τις αγωνίες του.

Αντιλαϊκή πολιτική ασκούν εξίσου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες

Η αντιλαϊκή πολιτική είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής ενίσχυσης των μονοπωλίων για να φορτώσουν στο λαό τα βάρη της κρίσης. Ασκείται ενιαία και σχεδιασμένα από όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Την εξειδικεύουν και την υλοποιούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. Αυτήν την κατεύθυνση ήρθε να εξυπηρετήσει η εφαρμογή του περιβόητου «Καλλικράτη».

Η Λαϊκή Συσπείρωση δικαιώθηκε για τον Καλλικράτη όταν είπε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα παίξουν σοβαρό ρόλο στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίθετα πρέπει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου να τιμωρηθούν από το λαό γιατί υπερψήφισαν τον Καλλικράτη ή στην πράξη τον στήριξαν και τον υλοποίησαν. Οι δημοτικές αρχές των παρατάξεων της συγκυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν και υλοποίησαν την επίθεση που έγινε στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Πήραν αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα. Στους δήμους που διοικούν τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου τα προηγούμενα χρόνια γενικεύτηκαν:

• Η αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Οι προσλήψεις εργαζομένων με 5μηνα και μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

• Η μείωση προσωπικού μέσω «διαθεσιμότητας» και τελικά απόλυσης.

• Η αύξηση της τοπικής φορολογίας. Τα αλλεπάλληλα χαράτσια. Η γενίκευση της ανταποδοτικότητας.

• Η συγχώνευση δεκάδων σχολικών μονάδων.

• Οι διαρκείς ελαφρύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το ταυτόχρονα χαράτσωμα στους μικρομαγαζάτορες.

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική θέλουν να εφαρμόσουν οι παρατάξεις του ευρωμονοδρόμου και στο Δήμο Δελφών. Μην τους το επιτρέψεις.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους υποψήφιους που εμφανίζονται «ως ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί-νέοι και άφθαρτοι», «γενναίοι και τολμηροί» Άραγε όλοι αυτοί οι υποψήφιοι δεν ήταν στα κυβερνητικά κόμματα; Πολλοί από αυτούς ήταν εκλεγμένοι σε δημοτικά-περιφερειακά συμβούλια, στήριξαν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους από όποια θέση και αν κατείχαν.

Τιμώρησε με την ψήφο σου τους υποψηφίους των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των κόμματων της συγκυβέρνησης (Ταγκαλής και Παναγιωτόπουλος). Και οι δύο σαν στελέχη της δημοτικής αρχής υλοποίησαν όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο δήμο τα τελευταία χρόνια. Δεν τοποθετηθήκαν ούτε μια φορά ενάντια σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Αντιθέτως σε κάθε τους τοποθέτηση προέβαλαν σαν μοναδική και ρεαλιστική λύση τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα. Και οι δύο αυτοπαρουσιάζονται ως πρεσβευτές της «ελπίδας», της «εξωστρέφειας», και της «δημιουργίας». Προσπαθούν να καλλιεργήσουν φρούδες ελπίδες για βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας του λαού με την εφαρμογή της δοκιμασμένης, επικίνδυνης πολιτικής που διαχειρίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και ιδιαίτερα με μοχλό την τοπική διοίκηση. Κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τα κόμματα τους όταν ισχυρίζονται ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το λαό μας, εμφανιζόμενοι ως αγγελιοφόροι της ανάπτυξης. Σκόπιμα αποκρύπτουν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, την ανάπτυξη που οδήγησε στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Και οι δύο από κοινού, στο όνομα της πολυπόθητης ανάπτυξης με συνέπεια ικανοποίησαν τα τελευταία χρόνια κάθε αίτημα της S&B για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του ορεινού και δασικού όγκου της Φωκίδας. Όπως προκλητική ήταν και η στάση τους όταν σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν την παραχώρηση για εκμετάλλευση από ιδιώτες 4 παραλιών ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους.

Μην ξεγελαστείς από τις δημαγωγικές κορώνες των «Πολιτών στο Προσκήνιο», του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Δελφών.

Μην σκορπίσεις την ψήφο στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ όπου με την ρηχή αντιμνημονιακή του ρητορεία βγάζει λάδι την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Πέρα από τον μανδύα του «ανεξάρτητου» στην ουσία κοροϊδεύουν ανοιχτά ότι μπορούν επιχειρηματική δραστηριότητα και λαϊκή ανάπτυξη να συμβαδίσουν. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την μείωση των κρατικών πόρων στην τοπική διοίκηση μέσω του Καλλικράτη αλλά την ίδια ώρα διακηρύσσουν την «ανεξαρτησία των δήμων» από την κρατική διοίκηση άρα και την ανεξαρτησία από την χρηματοδότηση. Τα προηγούμενα χρόνια και με την ψήφο των εκλεγμένων με το ΣΥΡΙΖΑ Δημάρχων, αποδέχτηκαν στα κεντρικά όργανα των Δήμων (ΚΕΔΕ) τη διαχρονική μείωση των πόρων για τους ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ψήφισαν τους μειωμένους προϋπολογισμούς των δήμων που διοικούν πριν καν ψηφιστεί η μείωση των πόρων για την τοπική διοίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Βασική τους αρχή είναι η λογική της ανταποδοτικότητας. Μήπως με βάση την αρχή αυτή δεν υπάρχουν σε πολλούς δήμους της χώρας μας όπως και στο Δήμο Δελφών, τα ανταποδοτικά τέλη για νερό, σκουπίδια, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς κτλ. Με την ίδια αρχή, και πιο συγκεκριμένα με την αρχή του «ο ρυπαίνων πληρώνει» αντιμετώπισαν τις υποθέσεις με τις νέες επεκτάσεις των εξορύξεων από την S&B διεκδικώντας ανταποδοτικά ψίχουλα για το λαό της Φωκίδας προκειμένου να αποδεχτεί τις εξορύξεις.

Καμία εμπιστοσύνη στο συνδυασμό των Δρακάκη-Μπακογιάννη. Είναι συνδυασμός ο οποίος χρησιμοποιεί σαν κάλυμμα την τιμιότητα και την αδιάφθορη πολιτική. Ο Δρακάκης ήταν αυτός που διατείνονταν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να ασχολείται με τα πολιτικά προβλήματα για να μπορεί ο ίδιος να κρύβει την ταύτιση των θέσεών του με την αντιλαϊκή πολιτική. Ήταν υπερασπιστής και υλοποιητής της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ μέσα στην τοπική διοίκηση.

Ψήφισε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην Περιφέρεια και το Δήμο Δελφών, για να έχεις εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ και όχι να τη στηρίζουν και να την υλοποιούν και ύστερα να παριστάνουν ότι νοιάζονται για το λαό.

Αγωνίζονται:

• Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των ζευγαριών

• Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι από φόρους, χαράτσια και δάνεια που τους πνίγουν.

• Για την άμεση απαλλαγή από δημοτικά τέλη – φόρους, των άνεργων, των τρίτεκνων, των αδύναμα κοινωνικά ομάδων. Την γενναία μείωση για τους υπόλοιπους, με προοπτική την κατάργηση τους.

• Για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και τις άλλες λειτουργίες του Δήμου.

• Για έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Για να μην παραδοθούν ελεύθεροι χώροι και πράσινο στην εκμετάλλευση και στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου.

• Για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς χωρίς τροφεία.

• Για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.

• Για σύγχρονες υπηρεσίες, για δωρεάν συμμετοχή όλων σε προγράμματα Αθλητισμού, Πολιτισμού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.